味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2021-09-25 4661 浏览
尖沙咀係我返工嘅地方所以都算熟,但竟然搵唔倒喺邊,原因係門囗唔係寫味火煱,係寫香港餐室,仲要望入去唔係打邊爐,係bar , 所以最後我係打電話去先知😑。上一層,樓梯都幾長幾斜,好彩係同friend 食唔係同屋企人食,4個人有張卡位,都算幾寬敞,旁邊仲有個几仔攞配料。呢度價錢係268加一無限時任食,一開始有啲小食,先嚟揀湯底,有好多款,沙嗲……我呢啲當然揀花膠啦仲配烏雞,之後仲有set 配嘅食品(呢啲唔係任食嘅),咁每人都可揀返自己想要嘅款,唔一定要4個人一樣嘅,我地就要咗三份雞,一份龍蝦(半隻),龍蝦我無食,不過見個樣幾靚,雞要咗bb辣,成個雞煲咁上,睇返雞翼size 應該係細雞,不過份量都唔少,可能有一隻,個汁都好惹味,雞未食完已飽咗四成,佢又整好咗個湯趕住上,咁就將啲雞轉落碟俾我地。花膠湯配嘅烏雞係另上,份量唔多,不過夠了,因為之後仲有個海鮮拼盤,有蠔,鮑魚,蝦,扇貝……好靚💗,打咭呃like就啱晒📷,另外仲有個牛。以上嘅都係268包但唔係任食嘅,任食係自己scan張單個QR code再點,有丸,餃,菜……咁囉,其實就未算好高質,不過性價比就算高嘅。野飲有罐裝自助同手沖,我就要咗手

野飲有罐裝自助同手沖,我就要咗手沖羅漢果

2021-09-24