2013-01-07
我好鐘意食日本野,所以呀仔就用佢第一份part time既錢請我同老公去食日本野平時我地放工已經好累,返到屋企之後就唔想出去咁遠食野而且又廢事食哂呀仔第一份糧(做m記人工唔係好多),所以就近近地去左大盛食 同老公呀仔食野,兩個男人,就緊係叫多幾份啦叫左個鰻魚炒飯同埋三文魚帶子丼塞飽佢地另外亦都叫左唔少小食同刺身等我續樣講下刺身叫左個可刺身拼盤,佢有八爪魚、吞拿魚、劍魚、三文魚、甜蝦等,每樣有幾塊我都3個人每樣都可以試少少八爪魚好爽口,證明佢都幾新鮮,唔似其他個d餐廳,un既之後吞拿魚同劍魚都唔錯,因為呢兩種魚整得唔好會梅既梅既我就一定唔會食架啦,但今次我兩種都有食,好味三文魚更加唔哂講,我至愛,好食之後又叫左少少壽司食有三文魚腩,油甘魚,醋鯖魚,每樣兩碟(姐係4件)三文魚腩間隔好鮮明,橙色同白色好似一樣粗咁制油甘魚都好滑好鮮而醋鯖魚我初初唔敢食既,因為上網睇話明將既醋鯖魚好腥以為大盛既都係咁嫁啦,點知唔腥,係一個唔錯既壽司(我第一次食醋鯖魚)其實食到呢到我都好飽下...但係又想試埋個天婦羅,就叫左個軟殼蟹天婦羅好脆,但係又唔會因為炸得太耐冇哂軟殼蟹既蟹味最後個兩個飯我就只係食左少少,但
平時我地放工已經好累,返到屋企之後就唔想出去咁遠食野
同老公呀仔食野,兩個男人,就緊係叫多幾份啦
叫左個鰻魚炒飯同埋三文魚帶子丼塞飽佢地
另外亦都叫左唔少小食同刺身
等我續樣講下
我都3個人每樣都可以試少少
八爪魚好爽口,證明佢都幾新鮮,唔似其他個d餐廳,un既
之後吞拿魚同劍魚都唔錯,因為呢兩種魚整得唔好會梅既
梅既我就一定唔會食架啦,但今次我兩種都有食,好味
三文魚更加唔哂講,我至愛,好食
之後又叫左少少壽司食
有三文魚腩,油甘魚,醋鯖魚,每樣兩碟(姐係4件)
三文魚腩間隔好鮮明,橙色同白色好似一樣粗咁制
油甘魚都好滑好鮮
而醋鯖魚我初初唔敢食既,因為上網睇話明將既醋鯖魚好腥
好脆,但係又唔會因為炸得太耐冇哂軟殼蟹既蟹味
最後個兩個飯我就只係食左少少,但佢地兩個就好似仲未食野咁食得哂
我食左少少都唔錯,但係就只係比想像中少dd,佢地兩個男人如果只係食個飯就可能差少少先夠飽
但係我如果自己一個食既話就會夠飽
最後埋單450左右,3個人出去放題都係差唔多,但係就肯定無呢間咁好食啦