2015-05-28 729 浏览
約了好耐冇見的朋友食飯,最緊要搵個可以食飯傾計飲嘢的好地方!經過各位的搜索, 最後大比數通過mini club – 呢個旺角區頗有名氣既人氣bar!訂座8點, 侍應早就為我地留定一張最佳位置既靚檯! 果然冇揀錯地方,環境好舒服,燈光柔和得黎唔會太暗,都算係幾relaxing!小食cheese nuts, 很香脆!我同朋友T先到, 當然要先點杯皇牌cocktail消消暑氣!經理推介我飲Foxy Lady ($79), 係屬於比較fruity的, 最適合女士或初嚐酒的朋友!入口充滿果香, 飲到啖啖青蘋果, 菠蘿香味, 酸酸甜甜, 很不錯!我地又先叫份小食食左先!香烤蜜糖雞翼 ($63)先說份量有8件, 以呢個價錢在旺角區來說, 已經係十分抵食, 街邊小食都唔止吧!再說味道, 雞翼醃得好入味, 加上甜甜蜜糖, 十分惹味!十級推介此小食! 到mini club除了cocktail外, 這是必點的!玫瑰煙三文魚沙律 ($79)雖沒有太大驚喜, 但水準不錯, 三文魚肥美, 沙律菜新鮮爽脆, 配芝麻醬十分夾!日式厚燒牛柳粒 ($79)以為呢個價錢, 牛肉應該都一般, 沒抱太大期望, 點知牛柳粒一入口
小食cheese nuts, 很香脆!
我地又先叫份小食食左先!
香烤蜜糖雞翼 ($63)
再說味道, 雞翼醃得好入味, 加上甜甜蜜糖, 十分惹味!
玫瑰煙三文魚沙律 ($79)
日式厚燒牛柳粒 ($79)
以為呢個價錢, 牛肉應該都一般, 沒抱太大期望, 點知牛柳粒一入口, 十分juicy, 肉質很淋, 可想以之牛肉很嫩, 火候亦控制得宜, 水準相當高的一道菜, 另一個推介之選!
白松露醬蜆肉什菇意大利飯 ($95)
好香既白松露, 其實白松露唔需要配其他食材, 味道已經好突出, 配菇類同蜆肉提升香味同鮮味!
生蠔1打 ($357)
我最期待既戲肉來了, 由於有2位朋友都唔食生蠔, 所以我地3人食只叫了1打蠔, 首推法國gillardeau, 肉質非常肥美鮮甜, 海水味爆燈, 入口難忘! 至今都回味緊!
炸魚柳併薯條配沙律菜 ($79)
魚柳炸得外脆內滑, 點上我最喜歡既他他醬食, 很正!
特式夏威夷pizza, 5吋 ($63)
Pizza沒有特別及驚喜但也沒失望, 都是一貫的pizza味, 配厚厚芝士!
總括來講, mini club推介指數, 10分滿分有8分!
食物質素中上但價錢便宜, cocktail調得很好及很特別, 下次一定會再來!
2015-05-12