2017-10-20
約大學死黨食飯,呢排都係有鋪海鮮西餐癮😛😛就搵到尖沙咀呢間餐廳。餐廳地點離地鐵站有一段距離,但估唔到,雖然係閒日夜晚,都好多人!好多人都係食生蠔同海鮮拼盤,仲飲白酒添!真係好吸引😍😍戶外都有得坐架,入左秋就岩哂喇🌈燒海膽多士$68蝦多士就食得多,海膽多士都係第一次。多士烤得十分香脆,又有滿滿嘅芝士,加上鮮味海膽,冇得輸!分量同大小作為餐前小食啱啱好。意式巴馬火腿沙律$88巴馬火腿自身嘅油光好吸引,入口個好有鹹香味,空口食可能會覺得鹹,加埋沙律菜食就剛好。見到餐廳好多食客都係一盤一盤咁叫生蠔,全部都係即叫即開。但我地兩個女仔又食唔哂,就一人叫一隻試下🤔😛我同朋友都喜歡海水味重d既蠔,店員推介愛爾蘭Irish Rock No.8 $29/隻果然冇介紹錯!生蠔好鮮甜,海水味略重,岩哂我地心水😛😛😛牛肝菌意大利飯$128意大利飯嘅軟硬度適中,個汁creamy得嚟唔會溜,中間仲有又爽又香嘅菇菌。呢個飯應該落咗唔少芝士,每一啖都食有濃濃嘅芝香味,正!總結覺得餐廳食物質素幾好,食海鮮最緊要係新鮮~環境好岩傾計!又有佐酒小食☺️鐘意食生蠔既朋友一定要來!😆
就搵到尖沙咀呢間餐廳。
戶外都有得坐架,入左秋就岩哂喇🌈
燒海膽多士$68
意式巴馬火腿沙律$88
見到餐廳好多食客都係一盤一盤咁
果然冇介紹錯!
生蠔好鮮甜,海水味略重,岩哂我地心水😛😛😛
牛肝菌意大利飯$128
鐘意食生蠔既朋友一定要來!😆