2020-06-17 3801 浏览
呢日仔仔生日一于出去食饭庆祝吓,顺便俾个藉口自己唔使煮餐厅做足防疫三步曲,除了量体温及备有酒精搓手液外,最特别是用这部机为客人全身蒸气消毒,感觉安心得多鲍鱼/和牛一入座就每位送上鲍鱼及宫崎和牛;鲍鱼肉厚鲜弹,和牛油脂丰腴,入口脂香四溢每枱附近都有流水虾道方便食客,从流水道夹起大头虾再放入冰桶冰晕,要冰晕咗啲虾先可以放在炉上烧,否则啲虾会弹走,到时真喺生虾咁跳啦电烤炉分上下两层,职员好细心指导我哋先将虾须及两只钳剪掉,这样才可以排得密啲,防止热能流失同时令到下层的食物快啲熟职员又教我哋可以将虾蘸点盐来烤可以带出虾的香味,烤出来的虾真的香好多,鲜甜弹牙,食不停口每只虾都非常爆膏,橙红色的膏入口甘香鲜味,懒理胆固醇,食咗先算餐厅除了主打虾外,仲有其他海鲜供应,包括沙白及即开元贝、象拔蚌仔;沙白肥美无沙,元贝及象拔蚌仔新鲜弹牙,加埋我哋自制咗嘅蒜蓉牛油落去烧就更加惹味除了海鲜外,餐厅都有肉类同蔬菜供应,单喺鸡翼就有六款口味选拣餐厅同时提供熟食,有烤台湾肠、关东煮、炸物、烧卖,仲有蒜蓉、香辣两款熟虾选择,等紧虾熟嘅时候都唔怕肚饿饮品、甜品无限供应,食埋泰式雪糕球就超满足啦
呢日仔仔生日一于出去食饭庆祝吓,顺便俾个藉口自己唔使煮

鲍鱼/和牛

饮品、甜品无限供应,食埋泰式雪糕球就超满足啦

2020-06-01