2008-05-14
我已經食過2次, 第1次係晚餐, 第2次係剛剛食左午餐, 而家仲有食日本菜唔駛 +1, 少有!先講晚餐, 因為6點幾就去到, 所以全間舖得我地圍檯, 之後陸續有人黎, 基本上唔駛 book...waitress 好好人, 介紹舖頭做緊咩推介, 介紹我地食三文魚水潑鹽燒(7味粉)(詳細名字唔記得) $22, 但係好好味, 燒得好嫩,我係好怕魚骨同魚腥o既人, 都食左2碟, 仲知道咩叫水潑!劍魚腩刺身 - 超正, 好新鮮好美肥, 切得好厚3文魚刺身 - 又係好厚, 好新鮮活生赤貝(唔太記得個名) - 好爽, present 得幾靚, 至少有令人想食衝動炸蝦壽司 - 普通火赤吞拿魚壽司 - 普通蟹糕壽司 - 勁好味, 蟹糕好甘香, 留向口入面唔太想吞, 掂炒什菌 - 普通脆雞奕 - 大件, 中等炸雞軟骨 - 份量較小, ok枝裝汽水 1枝唔記得有無漏, 呢餐食左 $452, 我認為價$同元綠元氣差不多, 但好過佢地!至於剛剛食完o既午餐, 我見熱熱地點左刺身冷烏冬定食, 同事食左魚生飯, 刺身手打冷烏冬定食 $58 - 有麵士湯, 餐前小食(玉子豆腐上面加上少少蟹子同沙律醬)個烏冬係有凍湯,
而家仲有食日本菜唔駛 +1, 少有!
先講晚餐, 因為6點幾就去到, 所以全間舖得我地圍檯,
之後陸續有人黎, 基本上唔駛 book...
waitress 好好人, 介紹舖頭做緊咩推介,
我係好怕魚骨同魚腥o既人, 都食左2碟, 仲知道咩叫水潑!
劍魚腩刺身 - 超正, 好新鮮好美肥, 切得好厚
3文魚刺身 - 又係好厚, 好新鮮
炸蝦壽司 - 普通
火赤吞拿魚壽司 - 普通
炒什菌 - 普通
脆雞奕 - 大件, 中等
炸雞軟骨 - 份量較小, ok
枝裝汽水 1枝
但好過佢地!
個烏冬係有凍湯, 唔係乾果隻, 好煙靭, 幾好味 刺身有8爪魚, 3文魚, 劍魚各2片, 新鮮
魚生飯 $58 - 有麵士湯, 餐前小食, 全部魚生切哂粒, 同事話都ok, 都幾好味,
份量都多
總數 $116
同事話我無介紹錯, 絕對有下次!
我就認為人小小無咁嘈, 兼且walk-in都有位, 午餐野食黎得快, 冷氣夠!