2008-03-02
星期一(25/Feb)夜晚行街咁o岩見到西門町,諗起佢係OpenRIce有好多好評,於是同朋友兩個入去試下間鋪好細,由於時間尚早(7點左右),walkin都仲有位,但卡位就全部放晒留座牌我同朋友兩人叫左三樣野,因為唔飲得凍野所以無叫野飲皇牌拼盤:有兩種醬可以點,仲有講解邊隻食物點邊種醬,感覺貼心,但食物味道一般,不過其中有個"班蘭卷"(好似係係呢個名,用魷魚卷住d野o既)幾好味雞絲拉皮:雞比較老,不過唔緊要,因為重點在個醬。個醬初入口時好香麻醬味,但食多兩啖就覺得好咸,係非常咸果種,如果唔係咁咸或者用來送飯就perfect!我見呢個小菜好多人讚,食完有少少失望牛筋牛肉飯:牛筋牛肉好軟身好入味,飯亦有少少汁但帶辣。同樣地,都係超咸,連向來鍾意食咸o既我都覺得好難頂可能因為無叫野飲,又無茶水提供,呢餐真係失色不少,如果可以提供茶水就好啦!有兩位好似老闆的男店員服務周到又有禮貌,但其他果d阿姐就無禮貌可言啦,d食物真係隨便放低就算,又成日唔見影另外,仲有少少想講,就係用來盛飯果個碗,我一摸就feel到好"痴立立",個碗又係黑色,好似唔係好乾淨咁食完之後覺得有d名過其實,價錢亦唔算平,味道仲見
我同朋友兩人叫左三樣野,因為唔飲得凍野所以無叫野飲
食完之後覺得有d名過其實,價錢亦唔算平,味道仲見人見智,除非無其他選擇,唔係我都唔會再去第二次囉…