🚦座銀(上環)🐓雞白湯拉麵🐓8/10第一啖飲咗啲泡泡先,一入口就🤩個湯底超好飲,係會令人想一直飲落去啲湯底嚟!我係第一次食雞湯底嘅拉麵,個味有少少似醉雞,但當然冇酒味同埋冇咁濃啦,仲有少少似雞骨嘅味咁🍗飲到最後都會想繼續飲落去,唔會話因為去到最後就開始覺得膩🤭牛蒡非常之出色,炸完之後好香甜,尤其是我本身鍾意食牛蒡就會覺得好好食,就算比湯浸林左之後都不減風味🎋叉燒比較鞋,但唔知係咪自己唔好彩😵‍💫因為男朋友覺得係好好嘅口感、一啲都唔鞋,相比之下雞胸就大家都覺得調味略嫌有啲少,味道一般,但口感都OK嘅,冇乜特別😳🥚煙熏糖心蛋🥚$158/10溏心蛋個味係火腿味🤣食得出係特別有煙燻過,不過就唔係話比起其他糖心蛋好好特別咁😉好食,但唔係會令人嘩一聲嘅好食整體9/101️⃣差唔多排到嘅時候,侍應有介紹到上年嘅香港拉麵關注組就係投左呢間做第一位🥇而我哋都係有朋友推薦嚟,口啤真係非常唔錯👍而食落之後都覺得CP值有中上,係唔錯嘅!尤其是會推薦俾一啲未食過雞湯底拉麵嘅人😍2️⃣大食之人注意‼️冇得加底、冇得加叉燒,全部fix死哂🙌再加埋佢哋嘅Menu剩係得唔超過六樣item,更加體現到佢哋係好專咁做好啲拉麵🍜2️⃣待應
🚦座銀(上環)

🐓雞白湯拉麵🐓
8/10
雞白湯拉麵

🥚煙熏糖心蛋🥚$15
8/10
煙熏糖心蛋

整體9/10
2️⃣待應介紹得好周全、好詳細,慢慢咁講每樣食材係點樣整、應該點樣食同埋有乜嘢推薦🙏坐低之後又有得揀熱水或者凍水,用唔同顏色嘅杯裝住,同埋冇晒水都會主動refill💦Service💯
3️⃣環境有少少迫,我地兩個人side by side要少少就住食,但氣氛唔錯,出面一直排緊隊,但係冇一種話趕你走嘅感覺💨坐咗喺吧枱睇住師傅慢慢整啲拉麵,都唔會覺得太侷太熱☀️
4️⃣廁所超乾淨、高級,建議廁所KOL可以為咗佢個廁所去食一次拉麵👌認真
5️⃣我哋係星期六兩點到嘅,排咗半個鐘左右入到去就等咗10分鐘開食🥢我哋食完出返嚟差唔多3:30都keep住有條人龍🤭
6️⃣後記:後尾我地行咗去另一間拉麵店鯛白湯望下👀見到同一個侍應同嗰邊嘅人介紹菜式😳😂❓仲見到啲廚師就咁拎住啲溏心蛋行咗入去,估計係同座銀係朋友嚟👯‍♀️so fun

💌如果鍾意我嘅分享,請follow我啦💌
午餐
雞白湯拉麵