今日同男朋友黎到愉景新城食飯,平時過黎都係因為行ikea順路,所以都好少認真睇呢度有咩食。今日發現呢間茶餐廳2.0,就決定一試。入座後,發現佢係名符其實既茶餐廳2.0,係一間行中高檔路線既茶餐廳。呢度連和牛鐵板燒同港女最愛既雪糕雞蛋仔都有得食。最後我同男朋友決定中西合壁,佢叫左一份澳洲T骨扒,而我就叫左個沙拉骨小菜套餐。呢度有唔小特飲,只要加 10 蚊就可以轉,我就揀左雪糕紅豆冰。野飲同餐湯都上得好快,野杯隻杯仲要有d毛語錄feel,幾搞笑沙拉骨小妹我一直都好鐘意食沙拉骨,認為沙拉骨最緊要夠多醬。呢度控制沙拉骨既醬汁控制得好好,唔會過多,但又足夠包住塊肉排。味道好開胃好好送飯,讚!肉排有先炸香左,肉質夠淋。順帶一提佢份量好大,我只係食到半碟,男朋友幫手都係食唔哂。澳洲T骨扒呢塊澳洲T骨扒真係好鬼大塊!如果係我,一定食唔哂。伴碟有黑椒汁同薯菜,我地揀左5成熟。不過因為係鐵板,到食既時候已經有7、8成熟了。肉質幾淋,值得一提既係T骨扒有好多痴骨位同脂肪,呢d位d肉特別香,好有肉味。個黑椒汁好香,又夠多,就算塊扒咁大,食到最尾都仲有汁。T骨扒上面有用香草醃過,令到成個味道更豐富。呢個價錢,又

沙拉骨

澳洲T骨扒
呢塊澳洲T骨扒真係好鬼大塊!如果係我,一定食唔哂。伴碟有黑椒汁同薯菜,我地揀左5成熟。不過因為係鐵板,到食既時候已經有7、8成熟了。肉質幾淋,值得一提既係T骨扒有好多痴骨位同脂肪,呢d位d肉特別香,好有肉味。個黑椒汁好香,又夠多,就算塊扒咁大,食到最尾都仲有汁。T骨扒上面有用香草醃過,令到成個味道更豐富。呢個價錢,又咁大塊,差唔多啦

雪糕鮮果雞蛋仔
食完坐左一陣意猷未盡,決定叫多一個雪糕雞蛋仔作結。本來對雞蛋仔無乜大期望,點知食落有驚喜!個雞蛋仔佢真係做到外脆內軟,而且個蛋漿好香,應該加左小小vanilla oil。配埋鮮果同雪糕,原本已經好飽既我地都突然食得哂。都真係唔錯!

埋單兩個人唔洗300蚊,如果大家想食茶餐廳野,但又想坐得舒服,我會覺得呢度係好好既選擇!