2014-11-29 4032 浏览
收工去逛街,血拼完,经过呢间食店!而家啲公司好多元化,买衫会做埋食品!呢间就系时装店旁间隔一个位,放雪柜卖埋西饼!黑色主色,好有格调,西饼款式特别,我拣紧时无店员的,过一阵店员返来,西饼介绍嘅描述嘅字比较细,我直接啲问店员,佢好有心机将全部西饼简报一次比我知,一件都系$38(普通款)$48(圣诞节限定款)比想像中平,最后我响「Chocolate Moose」同「Anelie」抉择不下(两件都想试)最后拣了朱古力慕丝,但对眼好唔争气望住落选嘅一位!店员准备用一个黑色名牌纸盒装饼时,讲咗句好邪恶嘅说话:不如你要埋佢,最后都带晒佢地返屋企! Chocolate Moose:金字塔形状,上面有块星星朱古力,慕丝好浓朱古力味,中间朱古力蛋糕松软,夹埋一齐食!满咀香浓朱古力味,但如果有多一件饼,呢款最好最后食,唔系就会比佢盖过其他味!Anelie:其实系千层蛋糕,有用胶纸围边保存水份,唔干!文字介绍话有朱古力蛋糕、士多啤梨蛋糕,白朱古力忌廉,同杏桃蓉,食落只系一种感觉,蛋糕好松软,几只味一齐食都分唔开,唯一系杏桃肉比较硬,夹在松软蛋糕中央唔系咁夹!一般!个店员个样比较cool! 但服务又几殷勤爽

个店员个样比较cool! 但服务又几殷勤爽手!除了劝我要多件,仲会问我要唔要胶叉!个黑色纸盒可以满足我小小虚荣心一阵!(名牌袋
)都几令人满足!可惜打开一刻就好唔开心,其中一件西饼覆转了!
(我已经好小心攞!)本来卖相好靓,而家唔够靓仔
不过味道不变!一件好味一件ok!
Chocolate Moose
Anelie
返到屋企发现翻转了🙈
名牌手袋!
最后一件!
外卖自取
$38 (宵夜)
Chocolate Moose