2003-11-23 10 浏览
約了客人傾野,佢住文華所以順理成章的來呢度邊飲茶邊講。地方當然唔錯,招呼亦唔會失禮,始終名牌係有保證的,所以下午茶時間都坐滿八成人。佢叫藍山我亦叫藍山,亦叫了一件咖啡脆糖批Mocha Flan同plain cheese cake。藍山號稱咖啡中的極品,當然係靚野,但單以咖啡論,我呢D做憤乞兒懶做官,又覺得唔好得過街邊茶檔果杯鴛鴦走糖好多,當然結合環境、氣氛同服務,呢度係頂級的,總不能叫個客去踎勝香園食油占多傾design吧!佢件脆糖批賣相好掂,無份食所以唔知味道,但見佢一路傾都一路食左成件,估味道不會差的;我的芝士餅好有水準,幾時都覺得文華的芝士餅係至正,不過在呢邊食好似要六十多,貴過散買幾倍。埋單佢簽,好似係二百幾,以地方、服務及食物質數論算唔錯。
埋單佢簽,好似係二百幾,以地方、服務及食物質數論算唔錯。