2017-10-26
為左賀一賀朋友搵到新工,就約左去一向岀名多野食既觀塘食飯,朋友話佢新公司附近有間食羊既唔貴,lunch 好多人排隊,話想試下喎,不嬲我都中意食羊既,就一口應承左啦!餐廳位置都算易搵,我朋友係工業中心番工,係正佢附近,地鐵站行過去都好就腳,去到晚飯時間都唔算話好多人,但都無乜空位架,本身間店係觀塘廣場既時候食過一次,今次再食過翻尋味,搬左店地方大左又開揚左,同朋友坐得仲舒服左。好啦到重點,叫左羊肉米線,估佢唔到啲羊肉都算多,又幾有羊味,最重要係唔蘇,個湯又唔算油,睇得岀個面都幾足料,冬天不嬲都中意食羊腩煲既我,呢碗野既性價比真係叫高!面有分大細兩個size,其實一份大真係都幾大份,所以如果唔係咁肚餓,兩個人share 1份就ok,我見其他人都係咁😂我個朋友麻麻地食羊肉,就叫左個雞肉米線,佢話雞肉同其他米線店唔同,都幾嫩滑同食得岀個湯庭都煲左一段時間,都幾正,我都忍唔住偷食左幾啖!食完主食,點可以唔試下佢嗰啲小食?平時去x仔都係最中意食佢既小食,見我地都有啲肚餓,就叫左口水雞同木耳,口水雞唔會好重口味,辣辣地幾開胃,不嬲唔係好食得辣野既我,都食左半碟😂至於木耳,醃得幾入味又唔會太林,咬落去
食完主食,點可以唔試下佢嗰啲小食?平時去x仔都係最中意食佢既小食,見我地都有啲肚餓,就叫左口水雞同木耳,口水雞唔會好重口味,辣辣地幾開胃,不嬲唔係好食得辣野既我,都食左半碟😂至於木耳,醃得幾入味又唔會太林,咬落去都幾爽口,份量都唔算少!
呢間餐廳性價比都幾高,位置又就腳,岩曬一班打工仔收工即刻有得食,啲野都好抵食,兩個人百幾蚊已經食到捧住個肚走,下次再試下挑戰其他小食先🤣