2014-12-08
見有好多人寫正評,特登約兩位朋友放假一齊試下佢。星期日下午一點幾等食lunch,門口排隊都好多人,要等左近半個幾鐘先入到去。坐低睇見個menu,個lunch set幾抵咁,一人叫左一個試下。等左十分鐘到野食黎到,個前菜幾有誠意,個南瓜湯都幾甜幾好味,有d蟹肉係入面。個炸魷魚都ok。主菜上黎,個肉醬意粉口感一般,只係多左d香草味,但肉醬太少,食落冇咩感覺。個豬頸肉太油,係指本身d肉脂肪比例太多,一口都係肥油。個咖喱燒春雞最正常,雞唔太老,算係三個入面最好味。飲品出色,有果肉同果味,但可能加得太多糖,飲到中段覺得太甜。甜品期待左好耐,因為呢到有tea set淨甜品,所以都有d期待。一上黎的賣相就夠哂吸引,但一食就...個焦糖dun蛋入面凍ge,應該係丁返熱的感覺,食一口就唔想再食。個禾夫就冧哂,食落去d cream太漏。個拿破龠更加無言...到埋單發覺貴左好多,就叫人過黎問下。原來佢所有甜品同飲品都收左正價,我就問佢唔係lunch set加20轉特飲,加28配甜品咩。佢就話加28只可以跟是日甜品。所以只肯減返特飲價錢。我再拎返份menu睇,上面冇寫是日甜品,落單都冇提到呢樣樣,現場又冇告示
到埋單發覺貴左好多,就叫人過黎問下。原來佢所有甜品同飲品都收左正價,我就問佢唔係lunch set加20轉特飲,加28配甜品咩。佢就話加28只可以跟是日甜品。所以只肯減返特飲價錢。我再拎返份menu睇,上面冇寫是日甜品,落單都冇提到呢樣樣,現場又冇告示。佢仲要低能到話咁menu都冇講明可以跟邊樣甜品!
我躁躁地咁講:而家係你地告示有問題,唔係顧客有問題!佢西口西臉咁話好,我而家退返比你,一轉身就掉左張menu。之後雖然前退返$100,但咁ge服務態度真係唔要得。
總結而言,食物一般,服務態度差,環境可能係唯一賣點。唔會再幫襯!!
三人用餐:~$360