2017-07-07 94 浏览
終於都有機會食人氣拉麵風雲丸啊,新開嘅時候一早已經有好多唔同地方介紹二間拉麵店,拉麵愛好者點可以唔去試吓呢,今次已經揀咗平日嘅午餐時間去食,但係仍然都有人龍,差唔多10幾個人喺度等緊位啦,可能係撞正左lunch hour所以灣仔附近有好多都會陳午餐嘅時候過嚟,如果想少啲人嘅話我諗一點半打後會比較好。餐廳嘅座位其實都幾闊落,而且店員嘅效率都幾高,好快就點完餐有嘢食。我就叫左一個石燒肉盛魚介沾面,因為係肉盛嘅關係足足有5塊肉咁多,而且塊塊肉都係非常之厚,其實細食嘅女仔真係唔應該叫依個,因為食到第3塊嘅時候其實已經好飽,照返正常嘅份量已經足夠,同埋拉麵都有分唔同份量,而且去到400g都係免費加大,不過眼闊肚窄嘅人就千祈唔好浪費食物啦。講返個拉麵先,湯底非常之濃郁因為係沾面嘅關係所以會比較濃同埋鹹同埋沾面個湯底嚟到嘅時候係非常非常之熱野所以都要等一陣先會擺到入口,但係熱嘅沾面湯底配埋凍嘅拉麵食呢就會有一種好彈牙嘅感覺,如果係暖嘅拉麵呢就會冇甘硬嘅口感所以睇返自己鍾意食蛋呀定係鍾意食冇咁硬嘅口感嘅拉麵啦。本身自己都食過幾款魚介拉麵,覺得依間拉麵店嘅禦街湯底都唔錯而且好香濃我都比較鍾意食龍尾嘅湯底

本身自己都食過幾款魚介拉麵,覺得依間拉麵店嘅禦街湯底都唔錯而且好香濃我都比較鍾意食龍尾嘅湯底所以都幾啱我口味。

另外店員仲介紹咗我食招牌炸雞,同埋有一個土味嘅飲品,兩樣嘢都非常之正,個桃味道完全係日本桃鮮榨出嚟咁甜所以都好滿意。如果真係食唔落炸雞嘅話叫埋飲品嘅話就啱啱好。
2017-06-28