2017-10-06
早半個月前睇到食評不錯,故即刻拎起個電話訂枱做節。6點左右黎到即刻order每日只10個限額半價($134)既真岩.海膽盛,當然仲有叫其他啦,($319)上刺身盛,($68)甲羅燒,($168)雪場蟹腳豆腐鍋定食,胃部有限,食住咁多先。率先黎到既係真岩.海膽盛,嘩~碗仔細細,海膽叠到山咁高,仲有魚腩蓉+魚子响下面,嗱林整啖入口,好甘甜,仲creamy到不得了,對於我呢個海膽控黎講,真係開心死,咪睇佢好似好細碗,食到一半都飽左半,攪到個豆腐鍋定食只食得一半,講返豆腐鍋,其實好低食加大份,因為除有鍋同一碗飯,仲有前菜+3點刺身+麵豉湯+飲品/哈咁大杯裝雪糕,認真無得頂,但因為食左海膽在先,攪到個鍋比下去,仲食唔哂添。至於甲羅燒就第一次食,好香蟹味,鋪在多士上一齊食,又真係好好味。最後梗係要講個刺身啦,有吞拿魚+三文魚+赤蝦+帶子+2款時令魚+蛤貝,真係好豐富,仲好新鮮添,最後食埋個抹茶雪糕,飽到捧住個肚,埋單只係7佰幾,真係好鬼抵食。下次一定再黎食,齋食晚市定食都抵,聽講午市定食都唔錯~