2022-01-07 93 浏览
今日同朋友落旺角買完嘢之後,走咗嚟呢間同Sukiya (牛丼)差唔多嘅餐廳食。以食飯時間嚟講,人流唔算多,店內都幾乾淨。餐牌都係掃QR Code落單,但款式相對比較Sukiya少。咁我個friend就嗌咗燒牛肉丼加溫泉蛋同一罐可樂,我就叫加大豚肉丼同三隻餃子。味道上,豚肉都幾肥,幾好食,醬汁啱啱好,唔會影響珍珠米嘅質素,珍珠米食落去仲係一粒粒,有口感,餃子就反而普通,冇咩特別。至於個燒牛肉丼,我就喺個friend度夾咗一嚿嚟食,如果同Sukiya嘅牛燒肉相比,個人偏向喜歡食Sukiya,因為Sukiya嘅牛燒肉係甜甜哋,呢間就冇,顯得冇咁好食。不過我朋友話撈埋溫泉蛋落去食,簡直係一流。整體上份量適中,味道幾好,值得一讚係珍珠米食落去仲係一粒粒有口感。價錢合適,但以同份量價錢相比,Sukiya係平啲啲。。。所以兩間比各有各好,呢間係可以同Sukiya fight嘅🤣🤣

燒牛肉丼加溫泉蛋
加大燒豚肉丼加三隻餃子