2022-08-24 91 浏览
終於有時間同朋友仔去過靚表食嘢,傾下心事,飲杯酒。🍸🥃 我對於一間好嘅餐廳理解係,嘢食一定要好味。環境一定要靚❗最好有室外位,咁就夠曬chill,仲要有自己特色。 今次嚟到位於#蘭桂坊 酒吧街樓上呢間🦈#鯊魚酒吧 特色餐廳 【Bloop Shisha Lounge】就真係滿足曬我要求了。 餐廳設計最大嘅賣點係佢特色打卡鯊魚🦈墻,超大水族箱,睇住啲鯊魚游來游去喺度食飯,飲返杯🍷,真係好歎! 我除咗有室內露台位置,仲有室外位置,中環美景盡收眼底。🏙️,附近翻工噶,你仲可以收工之後嚟呢度睇住日落飲返杯。🌇 方面,佢哋都好有水准,保持高質!請嚟咗三星質數嘅大廚。以西班牙菜式作為主打。🦐紅蝦海鮮西班牙焗飯有教我西班牙出名係食紅蝦,紅蝦的殼好軟熟。飯汁味香濃,配埋橄欖,增添層次感。 🍖薯蓉烤豬仔肶真係第一次食咁吹口嘅豬仔俾喎加埋薯蓉做個底。豬仔俾嘅比燒得好脆口,肉汁鮮嫩。佢嘅醬汁有啲似乳豬醬,中西合璧嘅感覺。 🍑蜜桃香煎鵝肝配麵包鵝肝份量好大,有四件。都係第一次鵝肝配埋蜜桃一齊食。好酸甜開胃!加埋脆脆麵包一齊食。口感豐富。蒜蝦🦐鐘意飲酒噶,你記得嗌埋呢一道小食。味道比較中色,有種四川風味,香辣開胃,
終於有時間同朋友仔去過靚表食嘢,傾下心事,飲杯酒。🍸🥃

就真係滿足曬我要求了。

🦐紅蝦海鮮西班牙焗飯

🍖薯蓉烤豬仔肶

🍑蜜桃香煎鵝肝配麵包

蒜蝦🦐
鐘意飲酒噶,你記得嗌埋呢一道小食。味道比較中色,有種四川風味,香辣開胃,送酒一流。

🍨甜品
白朱古力奶凍🍮
面頭係提拉米蘇風味嘅奶油,加上香滑奶凍,甘甜雙擊😍

Brunt芝士蛋糕🍰
經典代表製作,上嚟是還是溫熱的,一啖香濃軟麵芝士口感,入口即溶。