2025-03-01 143 浏览
今日同閨蜜約咗出嚟食午餐。呢間餐廳環境簡約大方,窗外仲有一片綠植,真係好適合傾偈同食美食。我點咗一份火炙三文魚茶泡飯,炙烤後嘅三文魚散發出好濃嘅香味,鋪喺日本米飯上。服務員端上嚟時會幫我哋倒入熱茶,茶香撲鼻,配埋米飯,真係好好食。我閨蜜就點咗照燒雞肉定食,雞肉燒得啱啱好,外酥內嫩,照燒醬汁都好濃郁。呢份主食仲配埋新鮮青菜,非常好食。我哋仲各自點咗甜品,我點咗黑蜜抹茶蕨餅,好食嘅蕨餅包住抹茶粉,配埋甜而不膩嘅黑蜜,好好食。我閨蜜就點咗熱芒果百香果茶,酸甜適中,非常解膩。我仲點咗另一杯熱奇異果同雜莓茶,奇異果配埋雜莓,味道獨特,口感清新爽口,好解膩又好飲。呢頓飯我哋食得特別滿足,填飽咗胃又滿足咗味蕾。
呢頓飯我哋食得特別滿足,填飽咗胃又滿足咗味蕾。