2021-06-10
疫情底下 好耐都未試過去酒吧 chill 下今次同老婆去左灣仔一日幾好feel 嘅酒吧試下佢地啲野食 入到去 揀左兩個set dinner 就serve 左我地呢個自家制嘅餐包 餐包好熱 好香麵粉味 但係偏輕身 唔會影下到前菜/主菜首先前菜揀左一個龍蝦湯同一個白酒煮蜆龍蝦好濃郁 應該有落到龍蝦殼落去煮 質地幾creamy 另外嘅蜆有驚喜 酒味唔太濃 但個汁清甜 飲哂Cocktail 叫左杯 grasshoper酒味偏重 薄荷同朱古力都好夾 幾好飲終於到main, 叫左一份Beef Wellington, 雖然賣相唔係傳統嘅長條形 但餡料十足 有炒過嘅磨菇 有輕微嘅芥辣 外層好脆 而且切起上黎唔會變成穌皮還穌皮 肉還肉咁另一個係ribeye , 呢個嘅油香比較重 肉質偏嫩 medium 岩岩好雪糕係最驚喜嘅 有著一粒一粒嘅開心果 每粒大小相若 而且雪糕好濃開心果味 簡直係 開心果版嘅 double chocolate.
今次同老婆去左灣仔一日幾好feel 嘅酒吧試下佢地啲野食
餐包好熱 好香麵粉味 但係偏輕身 唔會影下到前菜/主菜
首先前菜揀左一個龍蝦湯同一個白酒煮蜆
龍蝦好濃郁 應該有落到龍蝦殼落去煮 質地幾creamy
另外嘅蜆有驚喜 酒味唔太濃 但個汁清甜 飲哂
Cocktail 叫左杯 grasshoper
酒味偏重 薄荷同朱古力都好夾 幾好飲
簡直係 開心果版嘅 double chocolate.