2018-04-13 75 浏览
本身諗住黎黑布街食PANCAKE跟住先食DINNER,點知就發現到呢間新開車仔麵,花臣車仔麵,我就睇下你搞咩花臣先餐廳有兩層,集懷舊同工業風於一身,一行入去就見到有隻白兵,雖然佢係1:1成個人咁,但係佢唔會識得埋黎落單的喔落單方式有兩種,可以行去收銀禁平板再用八達通俾錢,又或者用番傳統方式寫紙仔,寫完就出去收銀俾左錢先就可以番埋位等食物有多款調味料提供俾你整色整水麥精 ($11)、咖哩豬皮魚蛋蘿蔔 ($25)支裝麥精我諗我有超過5年無飲過,仲記得細個冬天的時候就最鐘意去便利店買番支熱支裝麥精飲暖下手又暖下胃,咖哩豬皮魚蛋蘿蔔唔辣,煮得入味,魚蛋都幾彈牙車仔麵 ($67)車仔麵黎講呢間都算多花臣,可以揀湯底、調味醬料、配料,湯底比較特別的就有蝦湯,調味醬料就有三款,分別係辣醬、沙嗲醬同XO醬,XO醬就有加$5,而呢$5係值得加的,因為XO醬係滿滿的放係大匙度另上,整碗麵的味道完全提升晒湯底我揀左蝦湯,唔算好濃但都有淡淡的蝦味,每次食車仔麵我都會好三心兩意地揀左好多配料,今次有墨汁墨魚餅、豬軟骨、蘿蔔、麻辣水魷、水餃,墨汁墨魚餅特別出色,口感十分彈牙,豬軟骨同麻辣水魷夠入味麵底份量都幾多,
有多款調味料提供俾你整色整水
麥精 ($11)、咖哩豬皮魚蛋蘿蔔 ($25)
車仔麵 ($67)

麵底份量都幾多,最後我都食唔晒全部米粉
2018-04-09