2021-04-28
熊小館 (將軍澳)位於新都城二期嘅一間Cafe,以熊仔做主題,店內唔同位置都有熊啤啤可以影相。餐廳有小食、扒、意粉、燴飯、甜品可以選擇。鐵板西冷牛扒 $142送餐湯、牛油法包及飲品可以選擇幾成熟,我哋揀咗七成,但鐵板仲有餘溫,所以最後會再熟啲😌牛扒算幾大塊,冇筋牛味濃,仲有薯條粟米作為配菜。呢個價錢來講都算唔錯。香草醬干蕃茄野菌闊條麵 $69闊條麵比起意粉更加有咬口,用咗香草醬調味,味道似香蒜橄欖意粉。黑松露蟹子帶子黃金意大利飯 $92飯入邊溝咗唔少嘅粟米粒,口感更加豐富。而且醬汁有好濃郁嘅忌廉同芝士味,如果平時鍾意食白汁嘅朋友應該會幾鍾意食,帶子蟹子增加左成個飯嘅鮮味升級套餐+$28餐湯、牛油法包及飲品幾鍾意個餐湯,今日係羅宋湯,酸酸地又好濃蕃茄味。套餐加配自家製心太軟 +$29呢個心太軟外面有少少脆,而裏面係好濕潤,一夾開,朱古力流晒出嚟,最啱打卡,而又唔會好甜,幾推介橙汁+$3可樂 +$3📍熊小館 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
鐵板西冷牛扒 $142
送餐湯、牛油法包及飲品
香草醬干蕃茄野菌闊條麵 $69
黑松露蟹子帶子黃金意大利飯 $92
升級套餐+$28
餐湯、牛油法包及飲品
幾鍾意個餐湯,今日係羅宋湯,酸酸地又好濃蕃茄味。
套餐加配自家製心太軟 +$29
橙汁+$3
可樂 +$3
📍熊小館 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖