2022-05-18
餐廳裝潢時尚型格,配合昏暗既燈光,營造到一種好chill既感覺,適合同朋友過黎食啲野飲番杯酒傾下計。🥂✨ 呢間餐廳有Shisha提供,仲會調製一啲特別嘅酒,例如「招牌茶香雞尾酒」,有興趣可以去試下✨魷魚鬚小食 面上灑左啲炸蒜,而魷魚鬚似係以炭燒方式去烹煮,鹹鹹地特別惹味。食完好想再叫多碟,叫呢碟小食送酒一流!😋澳洲M4-5 和牛肉眼扒配黑松露薯條 Fatfat 鍾意食三成既扒,唔知有冇人同Fatfat一樣呢? 所以呢碟扒都叫咗三成。一上碟,切開個下就知道師傅既功力🤩,首先好易切開,切開個陣都見到入面仲係紅色既肉,食落肉質鮮嫩多汁,果然係三成熟🥩~表面灑上香草調味,而肉眼扒入面肥瘦分明,可見餐廳對肉眼扒既味道同質素有一定既追求。不過食落扒底就有啲鹹。☹️美國野生龍蝦配明太子意粉上碟既時候,龍蝦肉已經拆開左,唔洗自己拆👍🏻,而味道好鮮甜,配搭埋紫菜絲,口感豐富。意粉上面灑滿芝士粉,意粉彈牙加上芝士味濃郁,幾好味~可惜意粉底部油份比較多,食到後面覺得有啲油膩。Pink Rose Buds Tea 玫瑰味既花茶,但茶味唔夠濃。岩岩沖既茶好熱,但係茶杯既設計好貼心,令人一拎起唔會燙手。👍🏻
魷魚鬚小食
澳洲M4-5 和牛肉眼扒配黑松露薯條