2020-08-29
真係超級超級耐冇黎大埔搵朋友食飯啦,星期日梗係輕鬆啲搵個串燒場飲下酒傾吓計㗎啦!依間芝加哥串燒酒場係我朋友book mark咗好耐既餐廳,我初頭以為會好難搵路,但係點知出咗地鐵站穿過商場就已經到達,呢度嘅店員服務態度好好,好有耐性,上菜速度都好快,下單之後會同你再confirm一次餐單!我哋一人一杯大杯裝嘅啤酒,慢慢飲慢慢傾,另外再嗌咗好多串燒小食,成個氣氛好好我哋兩個都好鍾意!我哋真係嗌咗好多串燒小食,其實全部都好好味而且好高質素,感覺到廚師好有心機,無論擺盤抑或賣相我哋都好鍾意!我好鍾意佢嘅炸鮮蝦角,$68一份有8件,份量比我想像中嘅多,佢真係外脆內軟,咬落去真係見到有蝦㗎!好好味,點少少泰式辣醬食,仲好食!佢嘅炸大八爪魚酥都做得好出色,份量都係好足,雖然係炸,但係一啲肥膩感都冇,完全冇罪惡咁呀!佢嘅芝士牛肉漢堡真係超級好味,切落去真係芝士流心,未食落口都已經feel到佢嘅邪惡感,流心嘅芝士配埋牛肉漢堡,一啖食落去好滿足,真係強烈推薦!我哋另外再嗌左炸芝士條,佢係可以拉絲嘅芝士條,可以點沙律醬食,呢個真係建議趁熱食,因為熱食先可以做到超級拉絲嘅感覺!傾吓傾吓,突然之間想食個飯,呢度
我哋一人一杯大杯裝嘅啤酒,
我哋真係嗌咗好多串燒小食,
我好鍾意佢嘅炸鮮蝦角,$68一份有8件,
佢嘅芝士牛肉漢堡真係超級好味,
我哋另外再嗌左炸芝士條,
傾吓傾吓,突然之間想食個飯,呢度嘅飯選擇都幾多,仲要全部都係珍珠米,我哋決定食安格斯牛板腱珍珠飯,