2024-06-08 33 浏览
烤魚|陀地燒 X 我要烤魚|旺角同朋友食飯 唔知去邊 除咗北上 不如嚟多啲小店!好多都好高cp值㗎呢間可以同時食烤魚、火鍋同串燒咁就唔洗煩 咩都有得食啦😆—————————-烤魚+火鍋🫶🏻 酸辣金湯酸菜烤魚$298有鱸魚同清江魚選擇店員好清晰解釋兩種分別 清江魚偏肥嫩肉 所以我哋都簡咗呢個~整體條魚好大條,魚肉多,而且烤魚有先炸過,所以外面脆口的。而且本身仲包咗六個配菜,有薯仔、蓮藕、萵筍、魔芋、芽菜和娃娃菜。所以呢個價錢其實好高cp值!因為之後越滾會越咸,店員話可以加水以代替湯咁食!🫶🏻 手切封門牛柳 $48牛肉味濃郁,油脂分布啱啱好,唔會太油膩。🫶🏻 四川寛粉 $36同平時嘅寛粉更加煙煙韌韌,加埋酸酸地嘅湯一齊食,好正。串燒:🫶🏻 椒鹽雞軟骨 $9 (min. @4)最少要叫四份,整體香口,十分脆,完全唔油。🫶🏻 陀地燒生蠔 $12@1 (min. @2)面頭有好多嘅蒜蓉、蔥粒,味道濃郁生蠔細細粒,好新鮮。🫶🏻 甜蜜燒菠蘿 $8@1 (min. @2)菠蘿超級甜同多汁,食串燒必叫燒菠蘿。🫶🏻 陀地燒茄子 $30面頭有好多嘅蒜蓉,重口味,好正。🫶🏻燒豬頸肉串 $10@1 (min.@
烤魚|陀地燒 X 我要烤魚|旺角
同朋友食飯 唔知去邊
除咗北上 不如嚟多啲小店!好多都好高cp值㗎
呢間可以同時食烤魚、火鍋同串燒
咁就唔洗煩 咩都有得食啦😆
—————————-
烤魚+火鍋

🫶🏻 酸辣金湯酸菜烤魚$298
有鱸魚同清江魚選擇
店員好清晰解釋兩種分別
清江魚偏肥嫩肉 所以我哋都簡咗呢個~

整體條魚好大條,魚肉多,而且烤魚有先炸過,所以外面脆口的。

因為之後越滾會越咸,店員話可以加水以代替湯咁食!

🫶🏻 手切封門牛柳 $48
牛肉味濃郁,油脂分布啱啱好,唔會太油膩。

🫶🏻 四川寛粉 $36
同平時嘅寛粉更加煙煙韌韌,加埋酸酸地嘅湯一齊食,好正。

串燒:
🫶🏻 椒鹽雞軟骨 $9 (min. @4)
最少要叫四份,整體香口,十分脆,完全唔油。

🫶🏻 陀地燒生蠔 $12@1 (min. @2)
面頭有好多嘅蒜蓉、蔥粒,味道濃郁
生蠔細細粒,好新鮮。

🫶🏻 甜蜜燒菠蘿 $8@1 (min. @2)
菠蘿超級甜同多汁,食串燒必叫燒菠蘿。

🫶🏻 陀地燒茄子 $30
面頭有好多嘅蒜蓉,重口味,好正。

🫶🏻燒豬頸肉串 $10@1 (min.@2)
燒豬頸唔會太肥,食落好香口。

🫶🏻 Sapporo生啤 $48@2 (買一送一)
食呢啲重口味嘅嘢,配生啤就fit晒
而且仲做緊買一送一,所以在場都好多人叫。

—————————

📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

—————————-
Overall 💗💗💗 💗

#烤魚#陀地燒X我要烤魚#旺角烤魚#陀地燒 #我要烤魚#旺角#我要烤魚 #川式 #串燒