2019-09-29 179 浏览
妹成日都话cwb 既山田制面好食,今日一齐路过k11 呢间,决心试一试佢。我要左"浓厚豚骨鱼介沾面"($78),妹就要左"浓厚豚骨鱼介辛沾面"($80)面既质地黎讲就好似硬d 既乌冬,无我之前系日本食过既沾面咁弹牙。汤底黎讲佢碗汤唔够热,需知道沾面山汤就系要够热同埋够浓味,咁先可以将佢既汤汁好好地挂系面上,汤够热应该系基本要求。其实仲有个小插曲,本身我地仲嗌左个小食"三田流手羽先,唐辛子风味". 但系鸡翼黎到时一睇就觉得个皮系林既,一d 都唔脆,同menu 张相差好远wor咩事。好在表达完意见个staff 肯比我地cancel 个小食,唔使硬食。不过呢个小食既样已经令我地对呢间野厨房既能力产生怀疑。