2024-09-05
我好兄弟-阿強,強哥非常鍾意食日本菜,今次我哋約咗周末下午出嚟聚會吹水,搵到咗呢間唔錯 嘅居酒屋,唔止可以睇海景,地方仲好大,環境好舒服,可以喺度傾偈一段時間。睇菜單,呢度有火鍋食,有酒飲,仲有各式各樣嘅日本菜,選擇都幾多,唔會怕搵唔到啱心水嘅。 阿強哥好快就落order,一下子就搵到鍾意嘅。因為係下午午餐時間,所以佢哋有lunch set,我哋坐咗靠窗有海景嘅位,然後點咗佢哋好有特色 嘅兩個set lunch。和牛燒肉飯御膳同五色刺身御膳,入面除咗主菜,佢哋仲有畀咗啲小菜同配菜。和牛燒肉飯御膳嘅和牛燒得好香,睇阿強食住非常誘人,然後蓮藕片炸得好脆,阿強咬住藕片聲 音非常酥脆,仲非常下飯,睇阿強一口接一口,冇停過。然後我叫嘅五色刺身御膳,從賣相顏色上睇就非常惹味,有各種唔同嘅海鮮刺身包括三文魚,赤 身,油甘魚,帶子同赤蝦,口味上非常豐富,每樣海鮮都真係好鮮,都微微帶一啲海鮮獨有嘅甜 味。每一口都好似帶我去咗日本咁。好多謝阿強哥同我嚟吹水食飯,呢度真係好放鬆。
好多謝阿強哥同我嚟吹水食飯,呢度真係好放鬆。