2021-02-25
之前去大館嗰間between長期都好多人,weekday weekend都要等一個鐘以上°之前都係試過平日食一個lunch然後weekend都係買takeaway!今次灣仔有新舖,終於正式坐低飲杯咖啡食件餅°平日下午三點鐘到都等咗一兩張二人枱,大概等咗15分鐘就有位° 灣仔比大館間鋪細好多, 好逼夾!中間有張凳畀人等外賣坐搞到間舖更加細呢度嘅食物種類少好多,冇生果三文治有啲失望°個職員妹妹話淨係大館先有生果三文治,不過呢度有雞蛋三文治°我今次都係嗌咗嗰杯芝麻椰奶,個芝麻醬好好味好似食緊碗芝麻糊咁濃味°五星推介⭐⭐⭐⭐跟住我嗌咗個柚子胡桃批,我唔係好食到柚子味淨係feel到有啲甜甜地嘅果皮, 我自己鍾意啲日式鮮甜啲嘅柚子味,所以我唔算好鍾意呢個批°整體嚟講間咖啡舖唔錯,但係比起大館嗰間真係差好遠!不過只係我太鍾意大館嗰間!呢度啲職員都好有禮貌,唔想等大館嗰間可以嚟飲下佢啲咖啡!
Sesame Mountain (Coconut)
Yuzu Peacan Tart