而我同朋友celebrate 生日, 佢只有平日 7點後時間可以吃, 所以只好選左 要每位另加 30蚊時段及 加一每位服務費.
合共都要另加 $86 ---> 即係伊餐總值 係 $174大元~
因為諗住團購係執平貨, 點知仲貴左一倍, 不過希望佢d 野好食返, 可以balance 返.
咁先講講佢d 野食啦,
根據原先菜單係團購上列明, 有前菜[天婦羅鰻魚汁卷], 但事實完全無上,
而我地都唔覺佢上少左, 因為無print 份菜單同佢逐款對, 係現在打伊扁文先記得原來上少左前菜.
伊當時個位服務員都無主動解釋, 好明顯博我地唔記得左有碟前菜.
以下係一直食的菜.
龍蝦頭麵鼓湯 -> 同一般麵鼓湯無分別, 味道一樣, 裡面好簡單無蝦頭存在.
剌身併盤 v = (睇落中間個堆有似好多咁, 其實底下鋪左二大片檸檬. 上面只係好散同埋好細小的活水母剌身)
必備 活水母剌身 --> 都算爽, 口感似海哲. 不過好鬼細粒同散.
而我地選左以下三款剌身
處女三文魚腩 --> 唔明點解要叫處女三文魚腩 同普通三文魚腩無分別, 有雪藏味, 唔太鮮. 而且形狀係二條好細塊,
鮮帶子--> 將一粒元具, 打橫切三片.. =,= 每人都分唔夠2片仔. 味道普通一小塊帶子仔, 很溥.
活海蝦--> 有4條, 都ok 正常. 叫做蝦的正常size.
黃金蟹蝦魚生飯 --> 魚超級零碎, 其他餐廳的魚生飯雖然會切碎魚生但係會切到一粒粒有食指頭咁大, 起碼咬到浸魚味, 但這個太細碎, 攪拌後只感到似生冷的魚碎飯, 但無乜鮮味, 但又唔算免治魚生, 似荼餐廳冷凍飯.
黃金鰻魚汁燒三文魚炒飯 --> 係差的菜式中比較好味少少, 鰻魚汁味不太覺, 但叫做有用醬汁炒飯, 都叫做有少少 味, 三文魚超碎, 只揾到1,2小小小塊仔...
金菇牛肉卷 --> 差, 有浸 [ 叔 ] 味, 暖唔熱,
鹽燒鯖魚 --> 唔香, 真係普通鯖魚, 暖唔熱, 只有半條.
小食方面問過, 原想叫 燒生蠔, 燒扇具等, 但每位各可以選一件, 也是一個, 所以放棄.
最終無端端 服務員話 送粥俾我地.
碗粥反而有味, 但係黎食日本餐, 唔明點解主菜搞唔好, 反而俾碗粥我地@@
甜品
係一件雪到 超硬ge 抺茶味糯米糍仔. 拆開包裝紙, 好凍, 我諗係岩岩係冰格攞出來的.
我諗都唔會返去再食伊間咁ge 野.