2019-09-23
今晚我同男朋友揀左嚟呢度食補祝經念日飯💕適逢因爲撞正某啲開心事需要慶祝所以就上網搵左呢間 感覺隆重其事啲😂因為我地平時食飯都算頹!求其就一餐嚟到好驚嘆!本來諗住嚟食好野 點知食埋個靚景 成個感覺好chill好舒服😌我地嗌左1個set dinner+pasta已經好夠飽!因為係fine dining所以你可以慢慢欣賞每一道菜既味道先嚟個麵包!麵包迷表示好好食 我自己都ko左3件哈哈😂因爲好熱!新鮮烘出嚟前菜有個雞胸肉沙律同南瓜忌廉湯!個湯好濃所以南瓜味好重!飲落直頭同食緊南瓜蓉差唔多 所以好夠料Starter仲有一個新鮮三文魚食 個伴碟有心思 三文魚幾肥美!呢個份量食得啱啱好 唔會太油膩碰一碰杯🥂欣賞紅磡碼頭既海景 聽講再早啲嚟就睇埋日落🌄一定好靚食個main之前會先有6款配料介紹 俾你自由選擇用咩去食個Dry aged我地叫左7成熟 因為前排腸胃麻麻就唔太敢食住太生既 不過我覺得7成都唔會太老!食落保持到肉汁,薯蓉係第2點綴!因為好raw好有薯味呀仲有叫多左個pasta!好彩份量唔算多 如果唔喺真係食唔落😂前面太多野食啦最後dessert time!!先食cake後食Ice cream
適逢因爲撞正某啲開心事需要慶祝
所以就上網搵左呢間 感覺隆重其事啲😂
因為我地平時食飯都算頹!求其就一餐
先甜完再酸酸地解甜 喺靚景下爲我地既紀念日作結推薦俾大家!