2018-05-08 2122 浏览
跟开既都应该知我身子弱成日病,不过其实好多时都系病从口入😷有火锅店推出两款中式炖汤汤底,医食同源滋补养身,但由于制作需时,记住一日前预订☎️期间限定优惠,光顾任何锅套餐即送面包蟹海鲜拼盘🤗👁‍🗨 同人锅中式炖汤火锅汤底及火锅任饮任食套餐💲价钱根据日子人数有所变动星期一至四 $298/位(四位以下每锅汤底加$178)星期五及周末 $308/位(四位以下每锅汤底加$178)一年四季都岩既「同人锅」,即系花胶海参鲍鱼金华火腿老鸡炖汤,饮落好清无味精,仲有真材实料既冬菇、海参、鲍鱼、鸡🐥至于春季限定、会做多大半个月左右既「小龙女」,系雪耳南北杏天山雪莲果炖赤肉,饮落比较重花旗参味,有滑身既雪耳同埋雪莲😎个人都一向麻麻咁浓既花旗参味,所以比较钟意前者面包蟹海鲜拼盘,淋汤上去有啖啖蟹膏既面包蟹盖度,呢个食法简直系大满足🦀除左有面包蟹,仲会随机配搭多款既活海鲜,当日有虾、带子、青口、桶蚝、钻石蚬、刀贝蚬、贵妃蚌,尤其系桶蚝同贵妃蚌都有成只手掌咁大😳大部份都新鲜爽口,系略嫌间唔中有某几只蚬蚌吐沙唔够彻底🙈食完个海鲜拼盘已经起码五成饱任食配料,类别款式多不胜数,不得不提既有香浓牛味既手切牛颈脊同埋保持到肉

星期一至四 $298/位(四位以下每锅汤底加$178)
星期五及周末 $308/位(四位以下每锅汤底加$178)

任食配料,类别款式多不胜数,不得不提既有香浓牛味既手切牛颈脊同埋保持到肉汁既日本一口和牛🐂
手打墨汁墨鱼丸同手打芝士虾丸感觉弹牙,食到前者有粒粒墨鱼,后者有流心芝士🧀是日饺子为黑松露饺,作为黑松露既忠实粉丝无可能唔叫,就咁闻已经够晒香😛
大大条既自制响铃都唔错,食落脆身得黎唔油腻

🔛 整体评分(7.5/10)