2019-07-31 149 浏览
自从五月Last day后,间中都有同旧同事喺whatsapp吹吹水😆但系就冇得再听佢地嘅笑声喇,有时都几怀念😌上星期终于约到佢地出嚟食饭,笑足几粒钟,牙骹都软埋👭👭仲有同佢地食饭嘅指定动作—相机食先📷同事话点都要叫 #扎肉蒸粉包🤣又真系冇介绍错㖞,入面啲料嘅调味偏咸,但系夹埋外层粉包就刚刚好👍🏻可惜下面块虾片俾啲水蒸气搞到淋左,如果唔系就超正喇😬跟住到超吸睛嘅 #超载椰青焗饭👀附近几台都有叫,上台𠮶下真系哗哗声😆因为好澎湃‼️想分饭都无从入手,掂一掂都跌落台😂 面头系大量嘅椰浆,入面有好多海鲜粒粒,不过味道真心唔夹⋯太甜喇🤦🏻‍♀️如果配芒果就正常好多接住落嚟就有 #牛油鸡翼,上台时新鲜炸起,热气度爆标‼️不过叫得炸嘢都预左啦😂食落口都几香脆嘅,肉都好嫩👍🏻但系就冇乜味😬 我谂可能因为平时食开蒜蓉牛油鸡翼,呢个净系得牛油唔够浓味⋯某同事成日午餐都会叫鸡⋯饭😂 为左佢,我地都帮佢叫左 #去骨海南鸡(半只)😆呢个比起我想像中好食㖞,肉嫩皮有鸡味🤣份量足之余仲有好多椰菜垫底,即刻感觉健康好多😂为左均衡饮食,我地仲叫埋 #蒜蓉炒椰菜苗😂油到爆,啲苗又好硬😂早知啲鸡有咁多菜垫底嘅话,呢个完全可以悭返

扎肉蒸粉包

超载椰青焗饭

牛油鸡翼

去骨海南鸡(半只)

蒜蓉炒椰菜苗

为左均衡饮食,我地仲叫埋 #蒜蓉炒椰菜苗😂油到爆,啲苗又好硬😂早知啲鸡有咁多菜垫底嘅话,呢个完全可以悭返😂
青柠梳打
椰汁绿豆冰

至于饮品方面,我地叫左 #咸柠梳打、#青柠梳打 同 #椰汁绿豆冰🤣两款梳打都系配无糖嘅梳打水👍🏻正正子😂我就贪得意试左椰汁绿豆冰,净系饮到椰汁味😅绿豆太细粒又唔起沙,好难融入到😂汁还汁,豆还豆咁😂同埋枝饮管太窄,塞哂啲豆系度,劲难啜

好彩有靓女用Openrice订定位,有得九折😃呢餐四个人食,都只系$597,算系可接受啦
2019-07-25
扎肉蒸粉包
去骨海南鸡(半只)
青柠梳打