2022-12-04 36 浏览
人人都去日本,唔通人人都想去日本咩!作為熱愛這片土地嘅香港人,當然要留港消費,促進經濟啦。今日想食日本野,黎到尖沙咀厚福街搵到呢間樓上店食午餐。環境相當有日本風格,整潔企理,坐位很舒適。午市有套餐及刺身丼,選擇種類都幾多,今次我就點左刺身丼,有三文魚`赤身同牡丹蝦。先上前菜沙律同味噌湯,質素合格,但湯有點淡,可能本人飲慣咸湯。再來主角上場,刺身擺盤賣相好靚,相機先食。魚生新鮮美味,三文魚油脂比例好好,肉無瘀黑,赤身肉質鮮嫩,口感一流。牡丹蝦大隻,蝦頭冇臭味,肉質爽甜。另外,追加左$20 的串燒,有多春魚,雞翼同雞頸肉,燒得恰到好處,唔會太焦,調味亦好好,如果加埋啤酒就一流。整體好滿意,下次一定會再幫襯。