成日經過呢間將軍澳海旁嘅寵物餐廳🍴,走美式cafe 路線🇺🇸仲有提供寵物menu。見到佢深受奴才們喜愛,唔少人都帶埋主子們🐶💞🐱去朝聖。.餐廳分咗2個區域,主人可以帶埋狗狗一齊食嘢🐩,亦有一個禁止狗狗進入嘅區域 🚫🐶,所以如果你同妹妹一樣咁驚狗都唔洗怕,可以安心喺包廂入邊食嘢😎。.食物方面,我哋嗌咗2個主食,2個甜品🍮。.📍經典班尼迪蛋($128)Classic Egg BenedictEgg Benedict嘅餡料有幾款選擇,我哋揀咗煙三文魚🐟。有別於平日嘅水波蛋,呢度用溫泉蛋,切開流心嘅蛋漿令到整體口感更加順滑🥚,荷蘭醬唔會太杰,配上肥美嘅煙三文魚同羽衣甘藍味道都唔錯。.📍流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡($168)U.S. Angus Beef Burger w/ Soft Japanese RAN-0H Egg另外叫咗個餐廳推介嘅安格斯牛肉漢堡🍔,牛肉切開顏色粉嫩💖,牛味幾濃又唔會太乾,不過漢堡表面硬咗啲🤏🏻,好彩加上蘭王蛋令成個口感潤滑又Juicy🍳。麵包應該是自家製,質感鬆軟,旁邊仲配有薯條🍟同沙律菜🥗。.📍楱子朱古力批伴烤棉花糖($78)Nutella Pie with Ba

食物方面,我哋嗌咗2個主食,2個甜品🍮。
📍經典班尼迪蛋($128)
Classic Egg Benedict

📍流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡($168)

📍楱子朱古力批伴烤棉花糖($78)
Nutella Pie with Baked Togsted Marshmallow
呢個喺店員推介嘅甜品🍰,不過嚟到賣相同味道都真係有啲失望🥺,應該話係朱古力酥而唔係朱古力批🍫,口感較乾,冇乜特色。

📍Lotus 脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬($78)
Basque Byrnt cheesecake with Salted caramel Squce
Cheesecake 真係冇得輸💯,質感非常細滑而且都幾大件🥰❣️。配上Lotus 脆餅同海鹽焦糖醬,味道更加豐富,食完大滿足!

餐廳食物雖然未算係好大驚喜,但味道都唔錯,推介大家嚟食芝士蛋糕🍰。有寵物嘅朋友仔除咗可以點特別為寵物而造嘅食物🦴,仲可以帶佢哋嚟做呢到嘅美容服務。