2018-04-20
做完Gym,辛苦了兩小時,被朋友拉去食放題,肥死了吉壽在旺角港鐵站一出就是,地點方便。一入到餐廳,好大好多坐位,而且仲有自助取食品區域。有沙律吧,我地夾左大量的日式八爪魚,中華沙律同素翅,八爪魚大大粒,好味。野飲有大量的選擇,大大個雪柜比你揀,有汽水,啤酒,同有清酒梅酒。清酒淡淡的,梅酒少少甜。甜品雪柜有很多兒時的雪糕雪條,大腳板,紅豆雪條,雪糕杯,好適合小朋友,而我最後只食了雪糕糯米糍。今次放題主攻刺身,我們叫了兩次,魚生新鮮甜美,三文魚,劍魚腩都無筋,而且魚生的選擇都好多,唯獨玉子即比較硬。手卷我們也喜歡,因為細細個,唔會太多,一口一個,可以試其他野食,海胆新鮮,而且一點也不吝嗇,將手卷放入口中,便能嚐到海胆獨有的海水味。熟食方面,我們沒有點太多,試了羊架,燒牛肉粒,兩者都燒得剛剛好。除了肉,仲有燒鯖魚,鰻魚,鐵板蝦,鰻魚超好食,好多汁。最後甜品必定要試榴槤炸彈,內有啖啖榴槤肉,大滿足。
吉壽在旺角港鐵站一出就是,地點方便。
一入到餐廳,好大好多坐位,而且仲有自助取食品區域。
除了肉,仲有燒鯖魚,鰻魚,鐵板蝦,鰻魚超好食,好多汁。
最後甜品必定要試榴槤炸彈,內有啖啖榴槤肉,大滿足。