2021-12-09
聽過吉列牛好多次,今日行過銅鑼灣知道附近有間餐廳叫做吉列牛忌廉烏冬專門店,咁就梗係要試吓佢哋嘅吉列牛同忌廉烏冬啦🤣💚吉列牛定食呢個定食有湯、沙律、凍豆腐、吉列牛同白飯,再連埋一個小小嘅熱石板,全部前菜都正常質素,吉列牛係切件上,塊牛大概係rare咁上下,客人可以用個小石板燒吓先食,生熟程度自己話事,外面嘅炸皮唔會好厚但係好脆,可以同wasabi或者沙律醬食,同個牛都幾夾。💚咖喱忌廉牛肉烏冬一見到碗咖喱忌廉烏冬有啲嚇親,因為啲忌廉多到鋪滿成個碗面,望落好肥好膩咁,而且想像唔到醎嘅咖喱同甜嘅忌廉撈埋一齊係咩味,好老實講就算撈埋之後望落都仲係好奇怪,但係食落又完全唔覺得怪,仲幾好味,味道甜甜地,口感好順滑,有少少食到停唔到口🤣💚雞軟骨餃子餃子炸到金黃色,皮薄同脆,入面有攪碎嘅雞軟骨同豬肉,點醋嚟食令到食落冇咁油膩。味道: 🌕🌕🌕🌖🌑服務: 🌕🌕🌕🌗🌑環境: 🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑------------📍 吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓------------
💚吉列牛定食
💚咖喱忌廉牛肉烏冬
💚雞軟骨餃子
味道: 🌕🌕🌕🌖🌑
服務: 🌕🌕🌕🌗🌑
環境: 🌕🌕🌕🌖🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑
------------
📍 吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
------------