2017-09-18 580 浏览
因為要就親戚時間,所以就提早食中秋團年飯,人多多,食放題就啱哂!呢間放題嘅形式就比較特別,係分時段統一入場,所以去到門口,已經見到短短嘅人龍。排隊嘅時候,餐廳職員就會Double confirm個booking ,仲會派埋嘢飲俾客人,感覺好貼心!食放題點可以唔叫刺身呢,當中嘅王牌甜蝦絕對冇令我失望,甜蝦大大隻,蝦身尚算晶瑩,食落都好新鮮;三文魚厚切,食落冇筋;最特別係今次放題仲有季節限定嘅松葉蟹腳,雖然只係同手指公差唔多粗,但食落都冇雪藏味,肉質都幾結實。另外,花之戀同海膽三色花,我都幾鍾意食,細細粒,可以一啖咬晒,唔驚散到周圍都係,海膽份量都算多,又唔係好腥。小表妹就鍾意食呢個北海燒帆立貝,帆立貝都幾大粒,上面用咗啲沙律醬一齊焗,食落酸酸甜甜,都幾開胃,啱晒小朋友食。香辣霸王蟹就好似佢個名咁,咁有霸氣,大大隻蟹鉗,肉質都幾鮮美,食落唔會好散,而且唔算好辣,適合一啲食到少少辣嘅人。呢度仲有提供滋補靚湯,比老一輩飲就最好,今次嘅湯係豬軟骨無花果湯,飲落好清甜,冇味精味。除咗每人可以肯定要一杯Haagen-Dazs或者movenpick雪糕之外,每次放題,我都一定會叫嘅榴槤波波,外面炸到卜

除咗每人可以肯定要一杯Haagen-Dazs或者movenpick雪糕之外,每次放題,我都一定會叫嘅榴槤波波,外面炸到卜卜脆,一咬落去就係流心榴槤蓉,榴槤味勁濃郁,超正!