2018-10-08
之前去了尖沙咀那間北京老家,很喜歡它的味道!這次朋友想食多次,但尖沙咀那間已滿,所以選了旺角店的!有時限1.5小時,記得要訂位。一行四人,很多款菜也很想吃,見到有個四人餐,都有齊大部分想食的東西,而侍應表示可以轉款的,就決定食四人餐!下面兩碟是冷盤前菜,看樣子很重口味,但食落並沒有好濃,粉皮蒜味不重,反而麻醬味濃一些,而芽菜一點也不辣,微微酸酸很開胃。左上是鐵板羊肉,好香好入味,因有大量葱一點也不羶,勁好送飯!右上是柚子魚,上枱時嚇了一嚇,因為好大條好有氣勢!但食落份量唔會好多,大約每人一至兩塊大魚塊,炸到外脆內軟,重點是柚子汁,甜甜酸酸淋上魚肉一齊食,超夾!又係送飯一流!四人餐仲有半隻馳名的扁皮鴨,份量不少,每人都有三四塊!鴨肉不會太油,皮也脆,包住食好滿足!這是四人餐的飽肚麵,因為其他野太吸引所以唔係好起眼,好夠鑊氣(都有點油),但醬油味好重好好食!我地將佢炒土豆絲改左做四季豆同土豆,又係送飯一流,好入味,真係一啖接住一啖飯食!個餐本身有糖水送,我地另外再叫左出名的拔絲士多啤梨!外型真係無得輸,金光閃閃咁,不過要一上枱快點食,後尾d糖硬曬會好吉咀!整體係好食!環境舒適,侍應態度很好
環境舒適,侍應態度很好,又好食,埋單加一每人三百蚊!