喺日本試過芝士炸豬扒,行朗豪坊果陣見到有間咁0既餐廳,就諗住带BF去试下。7點左右坐低,叫左個近又沙律,吉列千層芝士黑豚肉, 同埋個吉列香蔥黑豚定食 ...過左無幾耐,個沙律上左黎。。個味道都幾好,個汁都幾有風味,加埋D鮮果,配搭起黎味道一流。。就系我地一路吃一路討論個沙律有幾好吃0既時候,詭異0既事情發生了。。我BF突然面帶疑惑0既神情望住我,然後從嘴裡面抽出一塊長條型0既物體。。。該物體異常堅韌,我望住條0野講,“呢條唔系菜黎噶?!?!“當然唔系菜啦,大家古下系咩。。。無錯啦,就系比Tampos仲要堅韌10倍0既“近又沙律紙巾”。。。 於是我BF召喚左個manager過黎,然後用两只手指拎起条chi满菜碎0既0野,同個manager講,"如果我無古錯,呢張應該一張紙巾”。。。Manager話呢D應該系包住沙律0既紙,可以叫師傅幫我地換左佢,我地见个沙律几好吃,就决定换左再吃过。。。后来主菜上左黎,吉列香蔥黑豚定食唔錯,值得一試,不過記住淋左個汁之後記住快D吃。。。如果唔系就唔脆啦。。。至於果個千層吉列芝士豬扒就一般般,無我喺日本吃0既咁鬆脆。。。件事仲未完,食食下0既時候個man

7點左右坐低,叫左個近又沙律吉列千層芝士黑豚肉, 同埋個吉列香蔥黑豚定食 ...

件事仲未完,食食下0既時候個manager話頭先真系唔好意思,等間送翻甜品比我地。 咁都算佢幾識DO。。。。
但系,個menu等左好耐都無黎,結果我地問其他waiter摞左個。。甜品選好左,叫翻個manager過黎落,一個草莓奶凍+一個柚子雪糕。。。
又等左10分鐘。。
上黎一個綠綠地色,上面有小小紅豆0既野,問個waitress系咩,佢發出“ Eh..Eh...Eh.." 三聲之後,攬住杯野跑翻廚房。
之後上翻個柚子雪糕同草莓奶凍,都幾好吃,但系價錢偏貴。

之後買單啦,叫左2次買單,哦左之後就音訊全無。終於過左30分鐘,另一個maneger過黎買單,但系幫我地加埋個甜品0既價錢。叫佢翻去再整,今次無多加,但系個service charge喺原來既價錢。 來來回回3次先搞點。。。終於走得。。。

2個人總共吃左254蚊,味道ok,但系呢個價錢,呢個服務,下次都唔會再去。
2009-03-17