2018-05-13
旺角去到登打士街後面有勁多甜品舖,但食嚟食去都係果幾間,之後再search下先發現有呢間新嘅,就趁住日頭未多人食嘅時候去試咗👯招牌抹茶心太軟配雪糕抹茶味係甘甜,而唔係好假嗰種甜味。心太軟外層嘅厚度啱啱好,唔係嗰種厚到好似食蛋糕咁~流心效果好成功,試過食其他甜品舖真係會杰咗流唔到出嚟😣 雪糕係豆腐味,同抹茶心太軟好夾,唔會互搶風頭😛雲上燒呢個10分讚!!!平時我去BBQ係完全唔會食燒棉花糖嘅,因為好怕佢咁黏埋陣味會甜到漏🤦🏻♀️ 好難得見到個圖覺得吸引就叫咗,然後勁啱我口味!!!食落口感好豐富,入面又有奶凍又有雜莓,啲棉花糖外表燒到脆脆地,然後一咬入面又淋哂,有啲就仲係煙煙韌韌,口感超正!!!而且味道唔漏,雜莓中和左棉花糖嘅甜,而奶凍嘅奶味又唔會話太重,好正🤤白桃雪山呢個其他鋪頭真係未見過,陣桃味真係好香~ 上面有芒果、菠蘿,成盤冰勁多水果🍑🍍個雪糕一上個陣仲凍到出緊煙😳 唔知有無人睇得到? 雪糕嘅桃味比刨冰濃,所以我會一啖撈哂雪糕同刨冰嚟食已經決定會介紹朋友嚟呢到食🤤!! 不過餐廳較細,可能夜晚時分要等下位先食到,廚房都係開放式,大家可以放心睇住店員整甜品😌
招牌抹茶心太軟配雪糕
招牌抹茶心太軟配雪糕