2022-06-21
雖然呢排既天氣都係熱辣辣☀️ 但係突然好想打邊爐 所以就特登揾到黎將軍澳廣場呢間新開既馬祖分店食晚餐今次我地就揀咗$223嘅Prime Grade牛肩胛肉放題套餐 一人一鍋既設計令我地可以各自揀番自己中意既湯底🍲 係12款既藥膳養生湯底入面 我揀左藥膳椰子清雞湯 男朋友就揀左藥膳花雕清雞湯 特別推薦椰子清雞湯🐔 個湯底真係超清甜 其他醬汁都唔駛拎已經覺得好夠味套餐有得任食Prime Grade牛肩胛肉 西班牙無激素豬肉片 台灣沙茶牛肉 精選雞腿肉 同 深海魚柳 不過我地都係主攻牛肉為主 呢度既牛肩胛肉脂肪分佈均勻 肉味濃郁 肉質鮮嫩細緻又有口感 好食到停唔到口 encore左好多碟自助區仲有超過30款火鍋配料 私心推介墨汁腸 芥末魚丸 同 男朋友最愛既芫茜燒賣仲有仲有..超過15款飲品同多款雪糕雪條 其中Mövenpick雪糕就有雲呢拿同士多啤梨味🍦 不過無自家制既茶飲就有少少失色不得不提既係呢度鋪面好大好闊落 環境好乾淨 完全無痴立立既感覺 食都食得開心啲🥰