2022-12-23
好耐冇食過串燒啊!今日同朋友喺旺角行街,途經呢間叫粗點燒烤嘅餐廳。見到入面坐左唔少顧客,再望吓個餐牌,食物種類選擇豐富,一般的牛豬雞都有,仲有啲熟食麵類炸物可以揀,於是就同朋友入去食餐勁嘅!我地一坐底就被喺天花板吊下來的一個白色包包吸引,仔細睇一睇原來係紙巾嚟㗎,餐廳有免費紙巾🧻提供,好貼心嘅考慮,我哋亦都唔怕食到污糟邋遢!叫咗嘢食冇耐,服務員就會把筷子🥢和餐碟送上你亦都會問我哋要唔要辣粉同埋孜然粉!服務好周到啊!我哋首先叫咗煮食芝士撈町先因為實在太肚餓啦,之後其他食物就陸陸續續送上,有扇貝啊賴尿蝦生蠔。亦都有唔少肉類同埋菜,最值得一提就係個炸魷魚鬚,超級好味,新鮮炸起!嗰炸饅頭亦都唔錯啊,饅頭上面有黑芝麻粒,有芝麻香味菜類方面我最鍾意嗰個燒燒韭菜,一串韭菜入邊有10條份量唔差啊,亦都好Juicy健康好味!肉類方面我最鍾意炸雞皮同埋五花腩,呢兩款係串燒必食,感覺唔會太油膩好好味!呢間餐廳坐得舒服,服務員態度親切,食物唔錯,我誠意推介俾大家!