2009-05-09
又到荃灣,又到荃灣... 是次想吃心太軟,便走到了 Charlie brown cafe 專門店試試。環境舒適是 charlie brown cafe 的特點。荃灣舖雖然比較細,但仍有舒適的感覺。對於佢既食物一直都冇太大的好感,尤其是佢既意粉類,真係普通到唔恨。可是,最近睇 openrice 得知其心太軟甚獲好評,便決定試試,順便「忙裡偷閒」吧﹗在沙發上坐了約十分鐘,心太軟上場了﹗層次是有的,最外層是香脆,但略嫌過了少少火,所以有點硬。內裡首先是濕潤的蛋糕,此部分佔了一半左右,亦係最好味的一層。至於流心,係有既,但嫌佢唔夠多。而佢個底部太厚了,有成三分之一都唔係流心的... 應該是焗過龍了。至於味道都唔錯,苦苦地的朱古力,食落去令人醒神為之一震。雖然心太軟有不足之處,但今次會比笑面.. 第一,個環境加左唔少分; 第二,個心太軟既味道係唔錯。以呢個價位都係中上啦 ~~~
至於味道都唔錯,苦苦地的朱古力,食落去令人醒神為之一震。