2018-09-07
聽聞東喜茶係喜茶嘅翻版,喜查喺內地嘅飲品店 而東喜茶則係黎知台灣的。飲品選擇上基本上係一模一樣的。既然經過就一於試下佢~ 相對內地喜茶嘅排隊狀況 呢間只係等了5分鐘左右就買到了 唔使等成半個鐘💁🏻 點了杯芝士芒芒 $42,都算係人氣產品 10個入面有8個人都點芝士水果系列飲品。店員好細心咁教你唔洗用飲管直接飲,入口係香濃嘅芝士奶蓋 奶蓋夠滑 亦有芝士嘅鹹香味。然後再飲就係香甜嘅芒果味,芒果味夠濃郁 而且好淋身 唔會飲到一半就變咗水咁。飲左2/3杯左右依然係濃郁芒果味,甜得黎 味道唔假 無糖水感覺。同朋友share 一杯好快飲晒 仲想encore多杯添!🤤 雖然都要成40幾一杯, 飲品價錢入面不算便宜,但為咗佢嘅芝士奶蓋 又唔使返上大陸同人迫 加上排隊時間短 都算值得一飲