2019-08-07
油麻地新開左依間由台灣人主理既餐廳,鐘意台灣野既我當然帶埋男友去試。餐廳走小文青風,雖然唔大但好舒服,乾淨舒適。餐牌。一睇就知好台灣🤣個設計成個台灣見到啲餐牌咁🤣不花巧、一目了然。香菇麻辣肉燥飯🍚$38個麻辣醬好香花椒粉味!配埋肉燥,真係好好送飯!一啖接一啖好快ko🤣 而且份量都唔會少,一個人想慳慳地其實淨係食個肉燥飯都夠飽架😬鹽酥雞 $38應該叫左即時新鮮炸,雖然唔算超特別超出色,但勝在新鮮炸起,香口。滷牛肚絲 $32依個好食!牛肚入味又夠腍,配飯一流🤤但如果佢啲滷水野有拼盤就好嚕,可以一次試多幾款😗😗芝士玉米蛋餅 $40登凳!到我最最最期待既蛋餅!香港既台灣餐廳好似比較少蛋餅賣,而我又好鐘意食蛋餅,依間有當然試!佢個餅皮唔係好酥脆果款,反而係比較軟身既,但幾香蛋味,加埋面頭少少甜既醬油膏,真係好台灣風味!不錯不錯~蜜桃烏龍冷泡茶 $28冷泡茶唔係間間有,依間難得有賣就試下。都幾有驚喜!飲落去淡淡蜜桃味滲出黎,加埋烏龍茶既茶味,幾清新,剛剛好解左台灣菜既油膩☺️總結黎講,依間新開台灣菜都算幾唔錯,加上闆娘同店員都好有禮貌,下次應該會再encore啊😊
餐廳走小文青風,雖然唔大但好舒服,乾淨舒適。
香菇麻辣肉燥飯🍚$38
鹽酥雞 $38
滷牛肚絲 $32
依個好食!牛肚入味又夠腍,配飯一流🤤
但如果佢啲滷水野有拼盤就好嚕,可以一次試多幾款😗😗
芝士玉米蛋餅 $40
蜜桃烏龍冷泡茶 $28