2015-09-21
抹茶蜜糖吐司過江龍會係香港引起熱潮基本上係必然既,Dazzling cafe係未開過尼香港既時候,司令已經係台灣食過,個陣時真係覺得驚為天人啊!講返香港尼間,雖然都已經開左一段時間,但去到都要等返十五至三十分鐘先入得,成個feel都好台灣,店員亦都係講普通話既。香港既Dazzling Cafe定價比台灣都貴幾多,但質素我就覺得冇台灣既水準。吐司可以揀鬆脆程度,司令就揀左正常既,但係上枱一食,應該係焗耐左或者比錯左偏硬我,我個份吐司太脆啦,食到成張枱都係碎,雪糕可能係因為放係吐司旁邊,融得太快,食到中段真係手忙腳亂。至於味道,都係同台灣差唔多,吐司本身甜味夠,唔配雪糕或者cream食都好食,我叫既係抹茶味,但抹茶味唔重,似係食cream多過食抹茶味,希望可以加返重手啲啲抹茶醬啦。Dazzling Cafe地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖分數:6.5/10
Dazzling Cafe
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖