其實之前已經知道台灣過江龍NUTTEA 早於年前在香港插旗,可惜一直都未有機會去潮聖,直至今年NUTTEA 係旺角中心開分店😆NUTTEA 主打堅果奶由五種堅果🌰製成,而沒有添加份牛奶成份,所以全素素食者都可以一試。第一次黎就一定要揀皇牌招牌伯爵朱古力堅果奶蓋茶🎖店員貼心為我揀左少冰微甜👍🏻第一啖入口嘅係淡淡嘅伯爵茶再加上一小口堅果奶蓋,鹹鹹甜甜嘅味道比芝士奶蓋更厚更濃稠,好似食creamy 版嘅金莎加繽紛樂咁,榛子味強烈加上微粒堅果碎,完全啱晒我哩個堅果控😋友人就揀左另一個熱賣商品-繽紛火龍果奶蓋茶。新鮮火龍果果汁加上茶底甜度適中,堅果奶蓋大約佔茶飲四份之一杯左右,但奶蓋較普通奶蓋更厚身,唔會咁快飲飲下已經同茶底融為一體,你仲可以用小匙慢慢嘆奶蓋👍🏻紅肉火龍果汁加上奶香色奶蓋,完全少女心爆發,打卡一流📷

外卖自取