2021-07-16 21 浏览
間唔中就會想食下台灣嘢,知道呢間餐廳喺屯門嘅鋪頭人氣高企,所以見到喺元朗開咗新嘅分店即刻嚟試吓!呢度嘅裝潢行木系風格,二人座位嘅高凳幾舒服~琥珀核桃 $0一入座就免費送上,有蜜糖同埋芝麻喺面頭,酥脆帶甜☺️木玥招牌紅燒牛肉麵 $94大大碗,好足料~ 牛肉方面有牛腱、牛筋、肥牛,牛腱厚身好大塊,口感軟腍;牛筋彈牙,滿滿嘅骨膠原;肥牛嘅牛味非常香濃,好高質👍🏻 另外仲有紅蘿蔔、白蘿蔔、豆卜,尤其白蘿蔔勁大舊!麵質就軟硬適中,有咬口,仲配有一碟酸菜~黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84有太陽蛋、滷肉、泡菜,流心蛋黃拌飯一流,蛋味香濃,底下嘅滷肉份量多,食到最後一啖飯都仲有滷肉可以撈埋一齊食。味道又唔錯,肥瘦啱啱好,唔會成口肥膏~ 仲有泡菜可以提味,幾特別~雙色鹽酥雞 $54有七大舊,外層炸得酥脆,內裏嘅雞肉肉質嫩滑多汁,紫蘇葉拌碟~木玥招牌水果茶(西柚、百香果)$38好大杯,有西柚、百香果、鳳梨、青檸,酸酸地幾開胃涼爽,適合夏天飲~黑糖茉莉花冬瓜茶 $32呢個就比較甜,冬瓜茶可以清熱消暑,茉莉花增添香氣,加埋黑糖,甜甜地幾好飲~餐廳播嘅台灣歌都好relaxing,令人感覺舒服,而且年輕職員嘅服務態度都

琥珀核桃 $0
一入座就免費送上,有蜜糖同埋芝麻喺面頭,酥脆帶甜☺️

木玥招牌紅燒牛肉麵 $94

黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84

雙色鹽酥雞 $54

木玥招牌水果茶(西柚、百香果)$38

黑糖茉莉花冬瓜茶 $32

餐廳播嘅台灣歌都好relaxing,令人感覺舒服,而且年輕職員嘅服務態度都唔錯,有下次吖💯