2022-03-01
【台灣老鄰居🤍 超大塊炸雞!用人氣蛋餅玩抽獎?!】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●●———🐔 香噴噴炸雞扒便當|$66環境好似台式老家店,純樸簡單,感覺店如其名「老厝邊」(台語意思:老鄰居)。雖然坐得少少逼,但勝在食物嚟得快,嚟個quick lunch都開心。便當嚟到震懾咗我同友人,塊雞扒仲大過塊臉!入口酥脆香口,炸厚唔會過多,雞肉肉質都唔乾柴,非常有驚喜🌟 配菜樣貌雖然唔精美,但都好好味,尤其個豆腐,酸酸地幾開胃!整體份量同款式尚算多,高CP值!🥚 超濃芋泥蛋餅|$40第一件夾起冇拉芝,入口雖然有濃郁芋泥充斥,但都少少失望。反而第二件就有驚喜,完美拉芝,仲扯極唔斷(笑)🌟 處理完芝士先見到原來有肉鬆,多一份咸香!整體蛋香味唔係好出,但如果喜歡咸香就要試試~ 但注意餡料鋪放得好唔平均,每件餡料份量好似抽獎咁😹
推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●●