2018-05-02
又去搵野食,好耐都冇去銅鑼灣食野,心血來潮想去尋覓美食🤣🤣唔打唔撞黎去古早味,好耐都冇食過台灣野,一心其實相比台灣之下應該冇甘好食,點知就真系大錯特錯,真係喜出望外,俾到好大既驚喜我。地方其實唔難搵,mtr一出5分鐘內就會黎到,上到黎就可以入座,可能已經差唔多9點,晚飯時間都過左,所以唔洗等位店員一俾menu我地睇,真係大開眼界,好多好多野食。令我有種通通嗌哂既感覺,但又廢事浪費食物人闊肚窄,所以嗌左6樣野。麻辣拼盤份量多而且多辣味,係真正既麻辣啊,有腎片、豬耳同麻辣肚,三款都好爽口好食炸花枝丸同鹽酥雞唔會太多粉亦唔會太油,新鮮熱辣滷肉飯同台灣有得(揮)真係冇得彈,滷肉同飯份量配合得岩岩好,又唔會太肥,淞得非常之入味黃金炒飯粒粒分明亦有好多台灣腸粒加上粟米同紅蘿蔔絲,唔會好dry蒜味炒白菜仔 好多菜而且口感岩岩好 唔會好淋,真係冇得頂😂總括黎講真心值得推介,竟然冇人介紹境況下可以食到唔伏既野。真係世界級正💪🏻
炸花枝丸同鹽酥雞唔會太多粉亦唔會太油,新鮮熱辣
蒜味炒白菜仔 好多菜而且口感岩岩好 唔會好淋,真係冇得頂😂