2015-01-30 1026 浏览
去HKU探朋友, 一齊食好野。朋友介紹話呢間野幾出名。一去到, 睇黎唔係浪得虛名, 因為出面排晒長龍!好在唔係等左好耐, 我地三個人係出面寫好餐紙, 吹左一陣水就入得!店面裝修好獨特, 好有上世紀台灣小店或者街邊檔既感覺! 入面既食物介紹招牌令你覺得好似係夜市食野咁!另外, 店入面都用左懷舊既磁石、銀紙、賣煙招牌等裝飾, 好似番左上世紀台灣咁!鹽酥雞塊味道不錯, 但有點乾。製作其實幾認真既, 因為有落九層塔同蒜, 可惜既係食唔出呢2種味。欣賞既係佢唔會好咸或者好重味精, 感覺健康D。香菇肉羹飯我地叫既野入面最好食既!! 一上枱聞落似碗仔翅, 食落質感都似, 但無咁酸同咸, 微辣, 落D胡椒粉好食D。入面有好多菇同肉, D肉都幾大舊, D湯羹又多, 送飯一流!
鹽酥雞塊
香菇肉羹飯